+36-1-431-7285 info@cwh.hu

Most, hogy elérkezett a tavasz, szeretnénk néhány autómosási tippel ellátni mindenkit, aki azt szeretné, hogy autója tökéletes ápolásban részesüljön! Az első dolog, amit tudnia kell, hogy tavasszal az autója fényezésének legfőbb ellenségei a rovarok, a gyanta, a pollenek és a madárürülék. Ezek az anyagok, ha lerakódnak autója felületén, károsítják a fényezését ez által a színe is megváltozik és kevésbé fog ragyogni.  Ezért fontos, hogy az adott időszakban legalább hetente egyszer mossa le az autóját, hogy a fent említett tényezők a magas korróziós hatásuk miatt ne károsítsák autója felületét. Ezek a tanácsok nem csak autója ápolásáért szolgálnak, hanem az Ön és a többi járművezető biztonságáért is.  Fontos, hogy autóink ablakát tisztán tartsuk, hogy biztosítani tudjuk a teljes láthatóságot és a közúti biztonságot.

A gyantát, a rovarokat és a madár ürüléket a lehető leghamarabb le kell tisztítani, mivel a hő és a nap felgyorsítja a korróziót, és visszafordíthatatlan festékkárosodást okozhat.  Ehhez, nagy nyomású habos mosást ajánlunk a szennyeződések feloldásához. Az előmosási programra azért van szükség, hogy fellazítsuk az odaszáradt foltokat és makacs szennyeződéseket, melyet a leghatékonyabban a bogároldó vegyszer használatával tudunk elérni.

Hogy egy tökéletes végeredményt érjünk el egy önkiszolgáló autómosóban, javasoljuk a forró vizes, samponos programmal ellátott kefék használatát, hogy hatékonyan el tudjuk távolítani a rovarok és más, szélvédőre, ablakokra, tükrökre, rendszámtáblákra száradt szennyeződéseket.

Ne felejtse el a forróviasz használatát a fényezés védelmére. A különböző viaszok létrehoznak egy védőréteget a karosszérián, amely segít hosszabb ideig tisztán tartani járművét vízlepergető hatásának köszönhetően, amellett hogy fokozzák autója fényességét.

Egy nagyon fontos elem, amelyre különös figyelmet kell szentelni és sokan elfelejtenek, az az ablaktörlők tisztítása. El kell távolítani róla a polleneket és más szennyeződéseket, hogy megfelelően tisztítsák a szélvédőt és folyamatosan biztosítsák a közúti láthatóságot.

A jármű száraz tisztítása nem ajánlott, mivel ezzel károsíthatjuk a fényezést. A legújabb technológiával kifejlesztett Istobal mosóutcák és önkiszolgáló mosók, teljesen biztonságosak a járművek számára, a megfelelő ápolást biztosítják a járműnek – nem karcolják meg a jármű felületét. A gépi autómosók elektronikus vezérlőelemeket tartalmaznak, amelyek egyenletes kefenyomást biztosítanak, elkerülve ezzel a festék károsodásának veszélyét és a járműn lévő szennyeződés eltávolítását. Sokak abban a tévhitben élnek, hogy a kefés autómosók karcolják a jármű felületét, de az általunk telepített berendezéseknél kizárólag hab (polifoam) kefét használnak. Ezek a hagyományos keféknél sokkal lágyabbak és hatékonyabban tudják beledolgozni a karosszériába az autó ápolására szolgáló vegyszereket.

Érdemes ügyelni arra, hogy autónk ne a nap által száradjon meg, ezzel el tudjuk kerülni a foltok kialakulását. Illetve az önkiszolgáló autómosóknál is ajánlott a kézi szárító használata, hogy ne a menetszél szárítsa meg az autót, hiszen ezzel egyből rátapadnak az új szennyeződések.

Nem utolsó sorban, hiszen nemsokára itt a nyár, érdemes felkészíteni járműveinket erre az időszakra is. Ebben a polírozó viasszal rendelkező programok használata tökéletes védelmet nyújt, hiszen lezárják a festék pórusait és hosszabb távú védelmet biztosítanak.

Ha ezt elolvassa, mindent tudni fog annak érdekében, hogy autója tökéletes ápolást kapjon  a tavaszi nyári hónapok ideje alatt!